Personvernerklæring og informasjonskapsler

Personvernerklæringen skal sikre at LabTjenester AS etterlever lov om personopplysninger fra 2018, som bygger på EUs personvernforordning (GDPR - General Data Protection Regulation).

Den juridiske enheten som er ansvarlig for behandlingen av personopplysningene dine, er: LabTjenester AS, org.nr. 913 844 858.

Ved besøk på våre nettsteder og bruk av våre tjenester kan brukere avgi personlig informasjon på ulike nivåer. Dette gjelder også leverandører til LabTjenester. I enkelte tilfeller innhenter vi også data fra 3. part som vi har avtaler med. Du kan fremstå som privat eller tilknyttet et foretak.

Uavhengig av hvilken kilde som dataene er hentet inn fra, er LabTjenester AS ansvarlig for databehandlingen. Vi ønsker derfor å gi deg mest mulig informasjon om hva disse dataene blir brukt til og hvordan de blir lagret.

Informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside, slik som www.labtjenester.no. Dette er standard internett-teknologi som benyttes på de fleste nettsteder i dag. Flertallet av nettlesere som Opera, Internet Explorer, Firefox, Safari og Chrome er innstilt til å akseptere cookies automatisk. Om du ikke ønsker at slik informasjon skal lagres i din nettleser må du selv gå inn i innstillingene i den aktuelle nettleseren og deaktivere denne funksjonaliteten. Merk at denne innstillingen kan føre til at enkelte nettsider ikke fungerer optimalt.

LabTjenester bruker cookies til webanalyse-formål. Vi kan ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.

Webanalyse

Labtjenester benytter analyseverktøyet Google Analytics for å samle inn opplysninger om besøkende på www.labtjenester.no. Formålet er å utarbeide statistikk som vi bruker for å forbedre kvaliteten på nettstedet og i de digitale tjenestene våre.

Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er: Hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene anonymiseres, slik at vi ikke kan spore opplysningene tilbake til en enkelt bruker.

Nyhetsbrev

Det er mulig å abonnere på nyhetsbrev og informasjon om LabTjenesters kurs og frokostmøter for alle som ønsker å motta slik informasjon. For at vi skal sende e-post til riktig person, må vi registrere navn og e-postadresse. For å kunne invitere deg til aktuelle arrangementer registrerer vi også hvilken virksomhet du arbeider for. Disse opplysningene deles ikke med andre virksomheter.

Bestilling av analyser

Opplysninger gitt i forbindelse med bestilling av analyser lagres i våre fagdatasystem for historikk og bedre service.

Innsending av kontaktskjema og påmelding til kurs/møter/temadager

Opplysninger gitt i kontaktskjema lagres i våre fagdatasystem for å kunne gi god kundeservice. Opplysningen brukes for å følge opp henvendelsen fra deg. Disse opplysningene deles ikke med andre virksomheter.

Lenker til andre nettsteder

Lenker på vår nettside til andre nettsider er til din hjelp og informasjon. Dere bør lese personvernerklæringen til disse nettsidene. Vi er ikke ansvarlig for innholdet til nettsteder vi lenker til.

Informasjon som vi lagrer

  • Navn
  • Stilling
  • Telefonnummer
  • E-postadresse
  • E-post korrespondanse
  • Adresse (levering/faktura/besøk)
  • Bestilling- og kjøpshistorikk
  • Opplysninger gitt i kontaktskjema og ved påmelding til kurs/møter/temadager eller andre arrangementer
  • Opplysninger gitt ved abonnering på nyhetsbrev
  • Møtereferater/oppsummering etter samtaler
  • Avtaler
  • Tilbud
  • Reklamasjoner
  • Data via cookies/informasjonskapsler

Innsamling av data

Personvernerklæringen handler om hvordan vi samler inn data ved at du:

  • Registreres som kunde
  • Abonnerer på nyheter og kurs informasjon
  • Deltar på frokostmøter/kurs/temadager eller andre arrangementer
  • Sender inn kontaktskjema via nettsiden
  • Sender forespørsler via e-post/brev
  • Kontakter oss direkte
  • Tilbyr oss tjenester og produkter

I tillegg samler vi inn data fra kilder som er offentlig tilgjengelig, f.eks. telefonregister og nettsteder.

Bruk av informasjon

  • Informasjon brukes for bedre service
  • For å kunne gi tilgang til våre tjenester
  • For å kunne sende relevant informasjon
  • For å kunne ta kontakt og tilby våre produkter og tjenester

Deling av informasjon

Vi deler data med andre i tilfeller der tjenester utføres av 3. part, bl.a. underleverandør til å forestå regnskapstjenester og betalingsoppfølging.

Dine rettigheter

  • Du har rett til å be om å få innsyn i, korrigere eller slette personopplysningene dine
  • Du har også rett til å protestere mot og begrense behandlingen av personopplysningene dine
  • Dersom behandlingen av personopplysningene dine er basert på samtykke, har du rett til når som helst å trekke tilbake samtykket. Tilbaketrekkingen vil ikke ha betydning for lovligheten ved behandlingen som er utført før du trekker tilbake samtykket
  • Du har rett til å motta en kopi av personopplysningene som du selv har oppgitt, i et strukturert, alminnelig brukt og maskinlesbart format
  • Du har rett til å inngi en klage til en tilsynsmyndighet, f.eks. Datatilsynet.

Du har alltid mulighet til å melde deg av et nyhetsbrev eller annen kommunikasjon mottatt via e-post ved å bruke avmeldingslenken direkte i utsendelsen. I tillegg kan du benytte deg av rettighetene dine ved å sende en e-post til post@labtjenester.no Den til enhver tid gjeldende versjonen av disse retningslinjene, ligger på nettstedet vårt /personvernerklering/